EVENTYRET...

Eventyret om Lett på Kroken startet i et klasserom fylt av gründerspirer en mørk høstdag i Ålesund, året 2013. Som en del av entreprenørskapslinjen CREO ble en tilfeldig jentegjeng satt sammen i gruppe for å komme opp med en innovativ forretningsidé. 


Ideene var mange, men vi kom ikke til enighet. Alle gode ting er tre, og det var først når høststormen inntok Jugendbyen at ideen slo oss. Mari var i familieselskap da vinden tok fatt i sekken med plastemballasje og spredde den utover gaten. Det ble bråstopp i kakespisingen og gjestene løp ut for å sanke inn yoghurtbeger og isbokser som var i ferd med å ende i naboens hage.

Vi oppsøkte de lokale renovatørene for å se nærmere på saken, hvor vi fikk innblikk i en krevende arbeidsdag. Mange knyttet sekken fast til søppeldunken og renovatørene utviklet slitasjeskader ved gjentatte ganger å måtte anstrenge seg for å få opp knutene.

Det måtte finnes en bedre løsning på dette problemet! Vi tok utfordringen i egne hender – og sammen dannet vi ungdomsbedriften Lett på Kroken. 

 

"FANT ENKEL LØSNING PÅ PRAKTISK PROBLEM" 

 

Slik lød overskriften i vår første avisartikkel! Kroken festes enkelt til søppeldunken, og fungerer som en opphengsløsning for sekken med plastemballasje. Den unike S-utformingen gjør at den kan vendes og dermed benyttes på både tykt og tynt håndtak. Denne løsningen gjør dermed hverdagen enklere for husstand og renovatør.

Vi har opplevd mye på veien – og læringskurven har vært bratt. Noen av høydepunktene som kan trekkes frem er fylkesmessa for ungdomsbedrifter i Møre og Romsdal hvor vi stakk av med flere priser:

3. Plass – Beste reklamefilm
2. Plass – Beste innovative produkt
1. Plass -Beste HR-bedrift
1. Plass - Beste verdiskapningspotensiale
1. Plass – Fylkes beste ungdomsbedrift

 

Med sekken full av motivasjon, reiste vi over land og strand for å representere Møre og Romsdal i kampen om å bli Norges beste ungdomsbedrift! Se vårt forsøk på å målbinde NM-juryen:

 

 

Med et stort smil om munnen og korte rosa skjørt har vi reist landet rundt for å møte bransjen. Under avfallskonferansen 2014 i Trondheim, ble vi tildelt en ekstraordinær innovasjonspris for ungt engasjement.

Under Ungt Entreprenørskap sine vinger drev vi ungdomsbedriften i vel ett år. Ved semesterslutt satt vi igjen med en følelse av at vi det fortsatt lå et stort potensiale i produktet. Vi hadde et ønske om å feste kroker på søppeldunker over hele landet. Vi har en innstilling om at den som intet våger intet vinner, og startet derfor Lett på Kroken AS.  Vi skriver den dag i dag videre på vårt gründereventyr, med mål om at renovatører og beboere skal leve lykkelig i alle sine dager…